На Донеччині викрили конвертцентр, через який вивели понад 1,5 мільярда

П'ятниця, 20 листопада 2020, 12:05
 

В Офісі генпрокурора заявили про припинення діяльності конвертаційного центру на Донеччині, через який вивели понад 1,5 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури припинено діяльність конвертаційного центру в рамках розслідування кримінального провадження з фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, упродовж 2019 - 2020 років низка підприємств, у тому числі фіктивних, через конвертаційний центр ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Реклама:

"Всього за період роботи конвертцентру до тіньового сектору економіки виведено понад 1,5 млрд грн, що призвело до ухилення від сплати понад 300 млн грн податку на додану вартість", - підкреслили у відомстві.

Зазначається, що під час обшуку у м. Слов'янську в офісному приміщенні виявили та вилучили фінансово-господарські документи, 56 печаток суб'єктів господарської діяльності та чорнові записи.

"Заходи з викриття конвертцентру здійснювалися слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Донецькій області за оперативного супроводу Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. Досудове розслідування триває", - додали у прокуратурі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: