У Мінцифри пропонують додати до Фонду стартапів гранти для креативної індустрії

Четвер, 19 листопада 2020, 13:55
 

Віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пропонує через Український фонд стартапів надавати гранти на стартапи і продукти, пов'язані з креативою індустрією.

Про це він сказав під час IV Міжнародного форуму "Креативна Україна", передає "Укрінформ".

"У нас при Міністерстві фінансів є Фонд стартапів. Він робить грантову підтримку для різних технологічних проєктів. Є пропозиція додати в цей фонд окрему секцію для креативної індустрії", - сказав мінстр.

За його словами,  через фонд можна отримати грант розміром до 50 тисяч доларів.

Реклама:

"Мені здається, що така грантова підтримка під час пандемії дуже важлива. Це можна зробити дуже швидко: актуалізувати, зробити збір таких проєктів та проінвестувати десятки крутих стартапів", - пояснив він.

На думку Федорова, наступною українською компанією, яку можна буде капіталізувати стане та, яка створить додаток з сучасними аудіокнигами економічного та бізнес спрямування українською мовою.

"Я користуюся чотирма-п'ятьма мобільними додатками з аудіокнигами і електронними книгами і там дуже мало української літератури. І я вважаю, що це великий ринок. І я вважаю, що наступна компанія, яку можна буде капіталізувати - це буде додаток з цього напрямку", - зазначив очільник Мінцифри.

Український фонд стартапів - державний фонд, створений за ініціативи уряду України, його місія - сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed) з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: