Рада провалила голосування за скасування "карантину вихідного дня"

Вівторок, 17 листопада 2020, 14:15
 

Рада не прийняла постанову №4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня урядом.

Документ підтримали лише 149 нардепів.

За проголосували 34 нардепи від "Слуги народу", 20 - від ОПЗЖ, 20 - від "ЄС", 19 - від "Батьківщини", 14 - від "За майбутнє", 19 - від "Голосу", 17 - від "Довіри" та 6 позафракційних.

 

Водночас проти проголосували 9 нардепів від "Слуги народу", ще 139 - утримались.

Реклама:

"На жаль, шановні народні депутати", - прокоментувала результати голосування Олена Кондратюк, в.о. голови Верховної Ради.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував дати уряду два тижні, щоб подивитись чи дасть посилення карантину бажаний результат, а вже потім приймати рішення.

"Ви всі бачили, як пройшли ці вихідні. Деякі ресторани далі працювали, деякі міста взагалі відмовились виконувати цей карантин, деякі бізнеси банально реєстрували релігійні організації у своїх закладах і могли далі працювати. 

Впроваджувати карантин вихідного дня - це те ж саме, що лікувати перелом кісток подорожником. Можливо, допоможе, але це буде лише випадково. Тому я прошу підтримати постанову, яка зобов'язує Кабмін переглянути рішення про карантин вихідного дня. Нехай вони зрозуміють підприємців, які банально викидали продукти. Якщо ми промовчимо, це буде злочин проти наших підприєимців і наших громадян", - заявив перед голосуванням нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Комітет підтримує необхідність підтримки малого та середнього бізнесу, водночас стрімке поширення захворювання коронавірусом вимагає адекватних карантинних заходів для збереження життя і здоров'я українців.

Комітет рекомендував Раді визначитись шляхом голосуванням щодо прийняття чи відхилення цієї постанови", - заявив голова Комітету з питань  здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.

Представник "Європейської солідарності" Олексій Гончарренко перед голосуванням розкритикував запроваджений Кабміном локдаун вихідного дня та заявив, що "такий уряд потрібно відправляти на ізоляцію і відправляти з посад".

"Наша фракція ініціювала і ми вже зібрали 84 підписи за відставку уряду. Я пропоную усім долучатись до нас", - заявив він.

Нагадаємо:

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Кабінет міністрів на засіданні 11 листопада ухвалив рішення про скасування адаптивного карантину і запровадив в Україні загальний карантин з "локдауном вихідного дня". Обмеження попередньо триватимуть до 30 листопада.

Багато підприємців виступили проти такого посилення каратинних обмежень. У кількох містах заявили, що не виконуватимуть наказ уряду. Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що коронавірус поширюється ураганними темпами і це загрожує колапсом медичної системи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!