"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Лобіювання інтересів "ДТЕК": Нацкомісія з тарифів звернулась до ДБР через тиск нардепів

П'ятниця, 9 жовтня 2020, 14:44
 

Члени Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у повному складі звернулися із заявою до ДБР про незаконний вплив групи народних депутатів на діяльність регулятора "з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків та добитися прийняття незаконних рішень".

Про це повідомляє прес-служба комісії.

"Це заява про вчинення злочину, передбаченого статтею 344 Кримінального кодексу України, щодо незаконного впливу групи народних депутатів на членів НКРЕКП з використанням службового становища, статусу депутата.

Останнім часом вказана група народних депутатів системно вчиняє публічний та не публічний тиск на членів НКРЕКП. Такі дії групи народних депутатів члени НКРЕКП пов'язують з лобіюванням інтересів енергетичного холдингу "ДТЕК", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Це звернення не має політичного контексту та має на меті захист особистих прав та свобод, що гарантовані Конституцією України для кожного громадянина", - додали у Комісії.

Доповнено. НКЕРКП у повному складі звернулася із заявою до ДБР щодо тиску нардепів Олексія Кучеренка, Валентина Наливайченка і Михайла Волинця (усі - "Батьківщина").

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: