Рейдери намагалися взяти під контроль онлайн-майданчик – прокуратура

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 14:20

Правоохоронці завершили слідство за фактом незаконного заволодіння частки у статутному капіталі майданчика "Держзакупівлі.Онлайн". 

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, у 2017 році в учасників злочинної групи, очолюваної колишнім правоохоронцем, виник злочинний умисел отримати контроль над товариством "Держзакупівлі.Онлайн", більш відомого як інтернет-ресурс, що входить до системи публічних закупівель Prozorro.

З цією метою зловмисники під погрозами насильства змусили одного зі співвласників компанії укласти вдаваний договір на відчуження належної йому частки корпоративних прав у розмірі 50 % статутного капіталу. Вартість частки становила 500 тис. дол.

Реклама:

У подальшому для легалізації незаконно одержаного майна учасники групи створили ланцюг цивільно-правових відносин з переоформлення прав на підставних осіб.

Наразі трьом співвиконавцям злочину оголошено про завершення слідства та відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Досудове розслідування проводили слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого місті Києві, оперативний супровід - Управління СБУ в Черкаській області.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: