"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Харківське метро скоротить інтервали між поїздами, але закриватися не буде

Понеділок, 12 жовтня 2020, 18:22

У Харкові не закриватимуть метрополітен, незважаючи на збільшення випадків захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це заявив перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов передає Інтерфакс-Україна.

"Метро закривати ми не будемо. Місто як жило, так і має жити. Але ми маємо дотримуватися соціальної дистанції. Ми маємо гарантувати безпечне пересування для людей", - заявив він.

Він доручив керівництву метрополітену розробити новий графік руху поїздів із меншими інтервалами, щоб не допускати скупчування людей на платформах. "Збільшуй кількість поїздів, тому що не треба, щоб люди очікували на платформах і скупчення було", - сказав Терехов, звертаючись до гендиректора КП "Харківський метрополітен" В'ячеслава Стаматіна.

Реклама:

Терехов також заявив, що дезінфекція в громадському транспорті (трамваях, тролейбусах, маршрутках і метро) має відбуватися щонайменше двічі на день і нагадав про необхідність дотримання маскового режиму. 

Водночас перший заступник міського голови наголосив, що водії не можуть контролювати дотримання маскового режиму пасажирами - це має робити поліція. "Контроль має здійснювати ніхто інший, як Національна поліція", - сказав він.

За інформацією Харківської облдержадміністрації, за минулу добу в регіоні підтверджено 741 випадок COVID-19, зокрема 499 - у Харкові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: