До проєкту держбюджету-2021 подали майже 2500 правок - депутати "набажали" на 3 бюджета

Понеділок, 12 жовтня 2020, 11:40
 

До законопроєкту про державний бюджет на 2021-й рік надійшло 2451 правка від народних депутатів, якщо врахувати всі - на це піде 3 бюджета.

Про це повідомив перший заступник заступник голови Комітету Ради з питань фінансів Ярослав Железняк, розмістивши документ у своєму Telegram-каналі.

Железняк пише, що така кількість правок стандартна для законопроєкту про річний бюджет.

"Зазвичай депутати щороку і вносять від 2-3 тисяч правок до бюджету. Так що говорити про цілеспрямований спам не варто. Якщо врахувати всі правки, то не вистачить і 3-х бюджетів", - відмічає нардеп. 

Реклама:

Також Железняк повідомив, що бюджетний комітет Ради має до 15 жовтня визначитися з правками, які будуть враховані, а парламент вже 20 жовтня може підтримати це рішення комітету.

Нагадуємо:

Додаткова потреба у видатках проекту держбюджету на 2021 рік, заявлена головними розпорядниками коштів, загалом становить більше 1,1 трильйона гривень - що приблизно дорівнює розміру ще одного бюджету України.

Голова комітету з фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що Міністерство фінансів подало до Верховної Ради проєкт державного бюджету "жахливої якості" і його "треба рятувати"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!