Wizz Air запровадила збір за надання місць поруч

Понеділок, 7 вересня 2020, 10:40
 

Wizz Air ввела збір за гарантоване надання місць поруч в салоні літака дорослим мандрівникам, що летять разом.

Про це повідомляє avianews.com.

Новою послугою "Місця поруч" можуть скористатися тільки два дорослих пасажира, якщо вони купують квитки в рамках одного бронювання за тарифом Basic без включеного вибору місць.

Послуга коштує 12 євро за переліт в одну сторону і 24 євро за переліт в обидві сторони. Якщо бронювання оформляється відразу туди-назад, збір необхідно сплатити в обидві сторони.

Реклама:

У Wizz Air підкреслюють, що оплата збору не дозволяє вибирати місця, але гарантує посадку поруч в салоні. При цьому пасажири точно не можуть розраховувати на розміщення в аварійних рядах і перших рядах поруч зі входом в літак.

Номери місць мандрівники зможуть дізнатися тільки після проходження онлайн-реєстрації, яка відкривається за 48 години до часу вильоту.

У звичайному випадку система реєстрації може розсадити пасажирів, які не вибрали місця, навіть з одного бронювання в різних частинах салону.

Така політика дозволяє авіакомпаніям заробляти додаткові гроші на зборі за вибір місць або на продажу дорожчих тарифів з включеним вибором місць.

Wizz Air почав надавати конкретні місця в посадкових талонах всім пасажирам в 2015 році. До цього лоу-кост застосовував вільну розсадку, коли пасажир при вході в салон міг зайняти будь-яке вільне крісло крім місць в перших і аварійних рядах.

Однак така політика дозволяла обмежено заробляти на виборі місць шляхом продажу тільки пріоритетної посадки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: