Микитасю оголосили ще одну підозру – за угоду з "Енергоатомом"

Вівторок, 29 вересня 2020, 11:35

Національне антикорупційне бюро повідомило колишньому народному депутату Максиму Микитасю про підозру за фактом того, що у 2017 році підрозділ НАЕК "Енергоатом" уклав договір на 929 млн грн із підконтрольною йому компанією, за що посадовець держпідприємства отримав квартири. 

Джерело: НАБУ, яке не називає імені підозрюваного, але наводить обставини, які вказують на нього  

Деталі: 28 вересня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП "повідомили народному депутату України VIII скликання та заступнику генерального директора відокремленого підрозділу НАЕК "Енергоатом" про підозру  у вчиненні кримінального корупційного правопорушення, пов’язаного з наданням та отриманням неправомірної вигоди".

За даними слідства, посадовець відокремленого підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом", зловживаючи своїм службовим становищем, у 2017 році уклав із компанією, підконтрольною колишньому народному депутату, договір на 929 млн грн.

Реклама:

Згідно з ним, ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн.

Однак об’єкт й досі не введено в експлуатацію.

Відтоді впродовж 2017-2019 років посадовець "Енергоатома" безоплатно одержав від іншої компанії, також підконтрольної колишньому народному депутату, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн. За версією слідства, це є неправомірною вигодою.

Дії колишнього народного депутата кваліфіковано за ч. 2 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), посадовця "Енергоатому" – за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції та одержання службовою особою неправомірної вигоди).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідство встановлює інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із квітня 2020 року.

НАБУ зазначає: це – другий епізод викритих НАБУ та САП корупційних зловживань за участі нардепа. Раніше детективи встановили причетність цієї особи до заволодіння майном Національної гвардії на понад 81 млн грн. Розслідування цього епізоду завершено.

Нагадаємо: Рік тому Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру колишньому нардепу, бізнесмену Максиму Микитасю в заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн. Йшлося про заволодіння нерухомістю Нацгвардії у змові Микитася з колишнім командувачем НГУ.

У 2017 році тендер НАЕК "Енергоатом" на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива виграло ТОВ "СК Укрбудмонтаж", кінцевим бенефіціаром якого з часткою 99% є Наталія Микитась, дружина Максима Микитася.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: