Щодо нерухомості в.о голови Адміністрації морпортів Голодницького та його дружини

Вівторок, 4 серпня 2020, 19:11

Економічна правда спростовує інформацію щодо незадекларованої закордонної нерухомості в.о голови АМПУ Олександра Голодницького та його дружини Алли Мельохіної, яка була напередодні оприлюднена на сайті видання.  

Раніше з посиланням на документи, які опинились у розпорядженні ЕП, повідомлялось, що керівник АМПУ та його дружина володіють  нерухомістю у Німеччині на понад 400 тисяч євро, про яку не вказали у декларації.

Після додаткової перевірки виявилось, що ці документи були недостовірними. 

Ми спростовуємо цю інформацію та перепрошуємо за незручності, до яких це могло призвести.

Реклама:

Що було в новині? 

В новині зазначалось, що станом на березень 2018-го року Голодницький володіє квартирою у Дюссельдорфі вартістю у 230 тисяч євро, а його дружина володіє нерухомістю двома будинками у Мюнхені вартістю в 198 тисяч євро. Відповідна інформація містилась у документі, який виявився недостовірним.

В усіх поданих з 2017-го року деклараціях подружжя закордонна нерухомість вказана не була, що і стало причиною для написання новини. 

Відповідно до задекларованих даних, подружжя володіє 4 квартирами у Миколаєві загальною площею в 209 кв.м та однією у Києві із площею 77 кв.м, а також земельною ділянкою у курортному селі Покровка площею в 1000 кв.м.

Голодницький є начальником ДП "Дельта-лоцман" з 2005-2006рр. та з 2008-2013рр., яке після реформи 2013-го року стало філією Адміністрації морпортів. Зараз чиновник поєднує роботу в "Дельті" та посаду в АМПУ.

Дружина Голодницького також працює ДП "Дельта-Лоцман" - на посаді заступника начальника філії з економіки та фінансів

Кабмін призначив Голодницького т.в.о голови АМПУ у січні, тоді ж Мінінфраструктури оголосило конкурс на цю посаду. Навесні конкурс було відкладено через карантин. Попередній керівник держпідприємства Райвіс Вецкаганс три роки пропрацював в статусі виконуючого обов'язки голови АМПУ, так і не пройшовши конкурсні процедури.

Довідка. Адміністрація морських портів України розпочала роботу в червні 2013 року, об'єднавши держпідприємства, які увійшли до нової структури шляхом виділення з них стратегічних об'єктів портової інфраструктури та іншого майна.

На материковій частині України налічується 13 державних морських портів.

АМПУ є одною з найприбутковіших інфраструктурних держкомпаній в країні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: