Airbnb розмістить свої акції на біржі

Четвер, 20 серпня 2020, 11:58
 

Американський сервіс бронювання житла Airbnb Inc. повідомив, що направив в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC) конфіденційну заявку на проведення первинного публічного розміщення своїх акцій на біржі (IPO).

Про це повідомляє Інтерфакс.

Кількість акцій, які будуть запропоновані до розміщення, і їх ціновий діапазон поки не визначені, йдеться в повідомленні Airbnb.

Очікується, що IPO відбудеться після того як SEC завершить перевірку її документів на відповідність ринковим та іншим умовам.

Реклама:

Це несподіваний поворот для компанії, бізнес якої суттєво постраждав на тлі пандемії коронавірусу, відзначає The Wall Street Journal.

За словами джерел газети, знайомих з питанням, Airbnb схиляється до розміщення на фондовій біржі Nasdaq, але не виключено, що вона може зробити вибір на користь Нью-Йоркської фондової біржі.

Airbnb оголосила про плани вийти на відкритий ринок у вересні 2019 року. За повідомленнями ЗМІ, компанія спочатку розглядала можливість проведення прямого лістингу, який не передбачає залучення грошових коштів, проте зупинилася на традиційному IPO.

Виручка Airbnb в другому кварталі, що завершився 30 червня, впала на 67% в річному вираженні, до $ 335 млн, повідомило агентство Bloomberg раніше в цьому місяці з посиланням на обізнані джерела.

Збиток без урахування відсотків, податків, зносу і амортизації склав $ 400 млн.

Компанія вже залучила фінансування в розмірі $ 2 млрд шляхом випуску боргових і цінних паперів, щоб впоратися з кризою, викликаним COVID-19. У травні Airbnb скоротила близько 1,9 тис. Робочих місць, або приблизно 25% штату.

У той же час ситуація з бронюванням покращилася ближче до кінця другого кварталу. За даними Bloomberg, в червні кількість бронювань житла через сервіс знизилося на 30% в порівнянні з падінням на 70% в травні.

Airbnb була заснована в 2008 році в Сан-Франциско і являє собою сервіс, який дозволяє мандрівникам забронювати житло (від кімнати з господарями до окремих котеджів) у власників безпосередньо. За послугу компанія бере собі комісію як з власників житла, так і зі наймачів. Airbnb представлена більш ніж в 100 тис. міст світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: