"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ викрила багатомільйонну схему під час закупівель для УЗ, тривають обшуки

Четвер, 20 серпня 2020, 11:55
 

Служба безпеки України задокументувала багатомільйонну корупційну схему під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу "Укрзалізниці", у службових приміщеннях УЗ та офісах комерційних структур проводять обшуки.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними досудового слідства, схему організував менеджмент філії "Пасажирська компанія" Укрзалізниці через афілійовані комерційні структури, у тому числі з ознаками фіктивності.

"Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2019-2020 років філія виділила понад 60 мільйонів гривень для закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу. Переможцями тендерних торгів стали підконтрольні організаторам структури, яким Укрзалізниця перерахувала всю суму грошей.

Реклама:

Ініційовані СБУ експертизи засвідчили безпідставне завищення вартості продукції, що завдало збитків державі на суму майже 12 мільйонів гривень", - підкреслили у відомстві.

Зазначається, що СБУ спільно з Нацполіцією проводять у Києві та Вінниці низку обшуків у службових приміщеннях Укрзалізниці та офісах комерційних структур.

"У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії", - додали в СБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: