У Франції проти Nestle подали позов через тонни загиблої риби

Субота, 15 серпня 2020, 18:00

Голова французької риболовецької федерації подав скаргу на глобальний продовольчий конгломерат Nestlé, після того, як тисячі риб були знайдені мертвими в річці на північному сході Франції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC

Кілька тонн мертвої риби виявили в річці Ена неподалік від міста Шальранж за 50 км від Реймсу.

Риба загинула через зниження рівня кисню у воді, повідомила місцева префектура. Проводяться дослідження для визначення походження забруднення. 

Реклама:

Президент Федерації риболовлі Арденни Мішель Адам розповів, що скаргу проти Nestlé France подано за забруднення та порушення екологічного кодексу. 

 

За його словами, завдано збитків на кілька тисяч євро. "Все загинуло в районі 7 кілометрів завдовжки і завширшки 30 метрів", - розповів він.

"Ми вже видобули три тонни мертвої риби. Але ще залишилось декілька. Постраждало близько 14 видів, включаючи види під охороною", - додав Адам. Завод Nestlé в місті Шальранж підтвердив у своїй заяві те, що в його очисних спорудах у неділю ввечері відбулося "випадкове та мимовільне переповнення біологічних шламів, без присутності хімікатів".

"Як тільки ми дізналися про це в неділю о 23:00, ми негайно зупинили виробництво і припинили розлив", - заявив директор заводу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!