"Енергоатом" відновить будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС

Середа, 12 серпня 2020, 15:20
 

До кінця поточного року буде остаточно затверджено проект добудови двох енергоблоків №3 і №4 на "Хмельницькій АЕС". 

Про це в своєму повідомив в.о. президента "НАЕК Енергоатом" Петро Котин.

Будівництво енергоблоку №3 ХАЕС було розпочато у вересні 1985 року, енергоблоку №4 – у червні 1986-го. Вони проектувалися з потужністю 1000 МВт кожний, з реакторною установкою ВВЕР-1000/В-320. Однак у 1990 році роботи було призупинено через мораторій на будівництво нових АЕС. 

На даному етапі будівництво заморожено через відсутність висновку Мінприроди про вплив енергоблоків на навколишнє середовище, додав в.о. президента.

Реклама:

Фахівці порахували, що загальна вартість добудови енергоблоків №3 та №4 ХАЕС становитиме у поточних цінах 76,8 млрд грн. Розглядається можливість залучення коштів у другого за розміром активів банком Великобританії BARCLAYS, було проведено перемовини із компанією Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) та Китайською національною ядерною корпорацією (CNNC).

Згідно із затвердженим Кабміном планом, до 2022 року має завершитися виробництво необхідного обладнання для двох енергоблоків. До 2025 року - завершитися всі будівельні роботи. Введення в експлуатацію енергоблоків №3 і №4 "Хмельницької АЕС" заплановано на 2026 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: