"Київстар" та "Vodafone" домовились про "шеринг" мереж для розгортання 4G 

Четвер, 9 липня 2020, 12:38
 

Оператори Київстар та Vodafone Україна підписали Меморандум про наміри спільного використання телекомунікаційної інфраструктури. Це має прискорити розгортання мереж 4G у селах та на дорогах.

Про це повідомляє пресслужба Київстар.

Кооперація при використанні мобільних мереж дозволить операторам уникати дублювання при будівництві мереж, що дозволить прискорити надання доступу до послуг 4G/LTE абонентам у малонаселених районах  при збереженні запланованих обсягів інвестицій.

Зазначається, що меморандум відкритий для усіх гравців, які хочуть розвивати нові мобільні технології на взаємовигідних умовах

Реклама:

Наразі компанії Київстар та Vodafone Україна визначають ділянки мобільних мереж та населені пункти для спільного використання інфраструктури. Оператори планують розпочати практичну реалізацію Меморандуму в листопаді-грудні 2020 року після погодження проєкту з боку державних органів.

З 2015 року і по цей час компанії Київстар та Vodafone Україна сукупно інвестували у розвиток технологій 3G та LTE/4G понад 50 млрд грн.

Нагадаємо, що відповідно до указу президента "Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного інтернету" мобільні оператори повинні протягом кількох найближчих років забезпечити зв’язком 4G населені пункти з кількістю населення від 2000 людей, а, також основні автодороги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: