Голова комітету соцполітики вважає замалою зарплату 35 тисяч

Понеділок, 20 липня 2020, 10:17
 

Нардеп від "Слуги народу", голова комітету соцполітики Галина Третьякова вважає заробітну плату народних депутатів замалою, щоб якісно забезпечувати їхню роботу.

Джерело: Третьякова в інтерв’ю hromadske

Пряма мова: "Депутатська заробітна плата – вона не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що в реаліях для того, щоб забезпечити роботу народному депутату, вона замала".

Деталі: Третьякова уточнила, що депутатам нараховують у середньому 42 тисячі гривень на місяць "брутто", а "на руки" (після відрахування податків) вони отримують 32-35 тисяч залежно від того, чи брав парламентар відпустку.

Реклама:

Голова комітету соцполітики також вважає проблемою низькі виплати на організацію роботи народного депутата. Зокрема, досить багато часу займає опрацювання вхідної кореспонденції, чим, за її словами, у європейській практиці займається офіс народного депутата.

Пряма мова: "Народний депутат має мати юридичну підтримку, організаційну… має бути контроль того, що відображається у ЗМІ. Крім того, має бути особистий помічник, який буде твій розклад [формувати]… На помічників оця сума, яка надається, - 42 тисячі гривень на чотирьох осіб. Це замало".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: