"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Не дивлячись на повені: в операторі ГТС запевнили, що транзит газу здійснюється в планових обсягах

Неділя, 28 червня 2020, 12:20
 

У операторі ГТС запевнили, що транзит газу до країн ЄС та передача газу українським споживачам здійснюється безперешкодно і в планових обсягах.

Про це поінформував гендиректор ГТС України Сергій Макогон у Facebook.

"Для того, щоб швидко діяти та забезпечити безперебійне постачання газу українським та європейським споживачам, ми визначили всі потенційно небезпечні ділянки та розробили локальні заходи у разі надзвичайних ситуацій, а також сценарії перемикання газу. 

Проводиться постійний моніторинг рівня води та умови підтримки конструкції в місцях, де перетинаються газові трубопроводи. Мобілізовані всі технічні служби та ремонтні екіпажі, а необхідне обладнання невдовзі почнуть ремонтувати, як тільки дозволять погодні умови", - йдеться у дописі.

Реклама:

Також, за його словами, об'єкти газової інфраструктури, які беруть участь у забезпеченні транзиту, знаходяться під особливим контролем.

Нагадуємо:

23 червня в західних регіонах країни через рясні дощі почалися сильні паводки. Зруйновано сотні кілометрів автодоріг, десятки мостів і кілометри берегових укріплень, відселені сотні людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: