"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Виробники пального запропонували ввести компенсаційні мита за імпорт нафтопродуктів походженням з РФ

Субота, 27 червня 2020, 15:54
 

До Експертної ради при Міненерго надійшло звернення вітчизняних виробників пального – "Укрнафти", "Укргазвидобування" та "Укртатнафти" - із пропозицією запровадити компенсаційні мита за імпорт дизельного палива та скрапленого газу походженням з Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики, передає Укрінформ

Також у пропозиції виробників, введення квот на ввезення всіх інших нафтопродуктів, а також перегляду діючих ставок акцизного податку на пальне.

"Ключовим питанням є напрацювання комплексу рішень, які сприятимуть збалансуванню інтересів, функціонуванню ринку нафтопродуктів на основі конкуренції та захисту як інтересів внутрішнього виробника, так і економіки країни в цілому", - наголосив заступник міністра енергетики Юрій Бойко.

Реклама:

Учасники ринку нафтопродуктів висловили застереження, що введення квот та мит щодо імпорту дизпалива та скрапленого газу походженням з РФ можуть призвести до антиконкурентної змови основних імпортерів, а отже, до суттєвого підвищення цін.

Нагадуємо:

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про недоцільність порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу із РФ. 

Комісія встановила, що докази, наведені у скарзі ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта", ПАТ "Укрнафта" та АТ "Укргазвидобування", не є достатніми для порушення антисубсидиційного розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: