Проблеми "Аркади": Нардепи просять Шмигаля створити при Кабміні Міжвідомчу комісію

Четвер, 25 червня 2020, 15:52
 

36 нардепів направили звернення прем'єру Денису Шмигалю щодо створення Міжвідомчої комісії або робочої групи при Кабміні для вирішення проблем інвесторів недобудованих об'єктів "Аркади".Про це повідомила нардепка Олена Шуляк, яка є ініціатором звернення.

Зазначається, що підставою для звернення до Шмигаля стало колективне звернення 11 тисяч інвесторів "Аркади".

"Вже понад 2 роки управителем АТ АКБ "Аркада"  повністю зупинено фінансування та будівництво: 39 житлових 25-ти поверхових будинків (в різній стадії готовності, від 1% до 99%), 5 дошкільних навчальних закладів, 5 шкіл, 3 наземних паркінгів, 1 пожежного депо, а також інших об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури, що знаходяться в Дарницькому та Голосіївському районах міста Києва. 

У зоні ризику опинилися понад 30 000 громадян України та іноземних держав", - заявила Шуляк.

Реклама:

"Без невідкладного втручання в розв’язання проблем інвесторів Україна може отримати нову кризу на ринку житлового будівництва, яка може досягнути масштабів Еліта-Центр.

Головним завданням майбутньої Міжвідомчої комісії мусить стати детальне вивчення ситуації та напрацювання реальних шляхів вирішення з врахуванням інтересів, в першу чергу, громадян, які інвестували кошти в житло", - додала вона.

Читайте детальніше у статті: Добудуй або помри. Як конфлікт "Аркади" і НБУ може призвести до нового "Укрбуду"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: