"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європарламент підтримав пропозиції щодо поглиблення відносин з країнами Східного партнерства

Субота, 20 червня 2020, 10:00
 

Європейський парламент підтримав рекомендації щодо політики Східного партнерства з пропозиціями щодо подальшого поглиблення відносин.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Європарламент рекомендує заохочувати постійне та ефективне впровадження глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з метою поступового створення умов для відкриття спільного з ЄС ринку. 

"Важливість поглиблення економічного співробітництва та ринкової інтеграції з країнами-партнерами через поступове відкриття спільного ринку ЄС і створення єдиного економічного простору", - йдеться у документі. 

Реклама:

У зв'язку з цим, рекомендується розширювати співпрацю і поступову інтеграцію країн Східного партнерства, які бажають зробити це в рамках Енергетичного союзу, транспортної спільноти і єдиного цифрового ринку.

В ЄП вважають можливим прийняти загальний план розвитку інфраструктури, що містить перетин кордону, і підтримати реалізацію пріоритетних проектів, визначених у орієнтовній програмі TEN-T, і інші інвестиційні плани щодо поліпшення транспортної, енергетичної та цифрового зв'язку між країнами ЄС і Східного партнерства.

Європарламент рекомендує забезпечити підтримку підвищення мобільності робочої сили між країнами ЄС і СП, а також між країнами СП. 

ЄП також виступає за забезпечення фінансової підтримки інфраструктурних та інвестиційних проектів країн Східного партнерства в рамках бюджету ЄС;

Нагадуємо:

Рада ЄС 11 травня затвердила висновки про політику щодо країн "Східного партнерства" на період після 2020 року, у яких визнала європейські прагнення та європейський вибір східних партнерів, серед яких і Україна.

Читайте також "Східне партнерство у новій реальності: на що варто звернути увагу Україні"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: