СБУ знайшла фінансову оборудку на 300 мільйонів гривень в Асоціації міжнародних перевезень

П'ятниця, 19 червня 2020, 14:54
 

Служба безпеки Україна вважає, що Асоціація міжнародних перевезень здійснювала обов’язкове страхування перевізників через афілійовану з директором компанію за завищеними тарифами

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що Асоціація протягом 2017-2020 років отримала від компаній, які займаються міжнародними пасажирськими та вантажними перевезеннями, понад 300 мільйонів гривень платежів та внесків.

За версією слідства, більшу частину грошей службові особи виводили у тінь через безтоварні операції з фірмами із ознаками фіктивності. 

Реклама:

За висновками профільних експертів, через дії керівництва розцінки на послуги Асоціації для українських перевізників були штучно завищені, а державний бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень. 

Для отримання доказів функціонування протиправної схеми правоохоронці провели у Києві і Київській області обшуки в офісі Асоціації, афілійованих страхових компаніях та фіктивних фірмах. 

Під час слідчих дій було вилучено фінансові та бухгалтерські документи, що підтверджують проведення фіктивних операцій, печатки вітчизняних та іноземних компаній, через які кошти переводили у готівку. Також виявлено чорнові записи, чисті бланки фінансово-господарських документів підставних комерційних структур, та велику суму необлікованої готівки. 

Триває досудове слідство для притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників оборудки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!