На Одещині випробовують крилаті ракети "Нептун": здатні вражати різні кораблі

Середа, 17 червня 2020, 14:14
 

17 червня на Одещині проходить випробування комплексу крилатих ракет наземного базування "Нептун", здатних вражати різні кораблі.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ у Facebook

Дослівно: "17 червня на Одещині успішно й результативно тривають державні випробування вітчизняного ракетного комплексу Р-360 "Нептун". Пуски здійснюються на полігоні Збройних Сил України "Алібей"… Цього разу була стрільба з бойовою частиною".

Деталі: Повідомляється, що РК-360 МЦ "Нептун" розробили для того, аби протидіяти російській агресії в акваторії Чорного та Азовського морів.

Реклама:

Комплекс крилатих ракет наземного базування "Нептун" призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, у простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

У Генштабі ЗСУ додали, що за умови серійного виробництва "Нептун" може стати вагомою зброєю стримування, оскільки здатен знищувати корабельні і наземні цілі, керований і практично непомітний для ворожих радарів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: