"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зеленський запропонував Швеції будувати сміттєпереробні заводи в Україні

П'ятниця, 12 червня 2020, 16:29
 

Президент Зеленський запропонував Швеції спільно будувати сміттєпереробні заводи в Україні. 

Про це йшлося у телефонній розмові глави держави з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном у п’ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу офісу президента.

"Володимир Зеленський запропонував шведській стороні розглянути перспективи реалізації співпраці в будівництві мережі сміттєпереробних заводів в Україні", - сказано у повідомленні. 

Зеленський також подякував за незмінну підтримку Швецією суверенітету й територіальної цілісності України та поінформував про ситуацію на Донбасі й виконання домовленостей паризького саміту в нормандському форматі. Він також наголосив на необхідності повернення Криму на порядок денний.

Реклама:

"Прошу вас підтримувати питання повернення Криму на порядку денному. Впродовж років звучало лише питання припинення війни на Донбасі. Однак війна, яка там триває, почалася саме з Криму", – зазначив Зеленський.

Також співрозмовники сфокусувалися на відеоконференції лідерів Східного партнерства, запланованій на 18 червня.

Зеленський запропонував, щоб однією з ключових тем відеозустрічі стало посилення координації між ЄС та країнами-партнерами у подоланні глобальних криз.

"Для нас принциповими є три елементи, що мають визначати подальший розвиток Східного партнерства: фіксація європейських перспектив для асоційованих партнерів, підтримка територіальної цілісності партнерів, подальша інтеграція ринків з ЄС відповідно до угод про асоціацію на основі чотирьох свобод (рух товарів, послуг, капіталів, осіб). Розраховуємо на підтримку Швецією наших підходів", – зауважив Зеленський.

Читайте також: Сміттєвий завод біля дому: три міфи про утилізацію відходів у Швеції

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: