Великий світовий оператор придбав український контейнерний термінал ТІС

П'ятниця, 12 червня 2020, 09:20
 

Компанія DP World (Дубай, ОАЕ) оголосила про придбання 51% акцій Контейнерного терміналу ТІС (порт "Південний", Україна).

Про це йдеться в офіційному пресрелізі сторін.

Повідомляється, що всі відповідні умови угоди виконані, офіційні погодження державних установ отримані.

"DP World розширює географію своєї присутності, а Контейнерний термінал ТІС підсилює позиції лідера серед спеціалізованих морських терміналів України. DP World отримає можливість ефективніше використовувати свою глобальну мережу портів, економічних зон, складів і пропонувати оптимізовані логістичні рішення всередині країни", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що у компанії з'явиться пряме сполучення між власними терміналами в Констанці, Яримджі та "Південному" з використанням власної фідерної мережі UniFeeder. Це дасть можливість відправляти вантажі ключовими для Східної Європи торговими маршрутам, використовуючи активи DP World в Румунії і Туреччині.

"Відповідно до умов угоди, DP World придбала контрольний пакет акцій і буде здійснювати управління терміналом. Компанія стане ключовим гравцем в регіоні і буде прагнути розширювати частку ринку за рахунок використання лідируючих позицій ТІС-КТ на ринку перевезень залізницею", - заявили в компанії.

Нагадуємо:

Купівля частки в терміналі - другий для DP World досвід успішного партнерства з акціонерами ТІС.

Першим спільним проєктом компаній став буксирний оператор P&O Maritime Ukraine, що обслуговує понад 50 клієнтів в 3-х найбільших портах країни.

Компанія DP World оперує 123 логістичними та транспортними підприємствами в 54 країнах.

Ключові бізнеси DP World: порти і термінали, переважно контейнерні; технологічні парки і економічні зони; логістичні та морські сервіси.

Загалом у компанії 78 морських терміналів по всьому світу.

Контейнерні вантажоперевезення - основний бізнес компанії, що приносить DP World більше половини доходу.

Контейнерний термінал ТІС - найдинамічніший в Україні за показниками вантажообігу. У 2019 році зростання вантажообігу в контейнерах перевищило 75%.

15 регулярних контейнерних поїздів на тиждень курсують з ТІС в Київ, Харків, Тернопіль, Дніпро і Чернігів. У планах компанії - маршрути в нові міста в Україні і за кордоном.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: