Морський порт "Ольвія" стане першим концесійним портом в Україні

Субота, 9 травня 2020, 16:10
 

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що Миколаївський морський порт "Ольвія", стане першим концесійним портом в Україні.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Вперше в історії України ми провели чесні та відкриті концесійні конкурси в портах "Ольвія" та Херсону.

Найближчим часом будуть підписані відповідні договори. "Ольвія" - наш перший концесійний проєкт, за яким ми реалізуємо наступні.

Реклама:

В рамках цього проекту ми залучаємо до роботи в Україні провідного світового оператора - катарську компанію QTerminals ", - зазначив міністр.

Також він додав, що QTerminals інвестує 3,4 млрд грн у розвиток порту.

За його словами, потужності українських портів наразі використовуються лише наполовину. Тому було обрано 2 можливих шляхи їх модернізації:

1 – порти, що демонструють зростання перевалки обсягів вантажів,наприклад, морський торговельний порт "Южний" лишаються державними;
2 – порти, які потребують додаткових інвестицій для подальшого розвитку, передаються у концесію.

"Це не тільки дозволить збільшити доходи для державних та місцевих бюджетів, які підуть на зарплати, пенсії, розвиток освіти і науки, культури. Це робочі місця для людей та гідна оплата їхньої праці. Ми гарантуємо трудовим колективам концесійних портів збереження робочих місць протягом 5  років ", - додав Криклій.

Планується, що концесійні договори портів Херсонського та "Ольвія" будуть укладені в один день.

Нагадуємо:

17 жовтня 2019 року Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про концесію" № 155-IX, який дозволяє передачу об'єктів державної власності у тимчасове користування приватним підприємствам.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: