"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ЄС домовилися про умови роботи фінансового інструменту для боротьби з коронавірусом

Субота, 9 травня 2020, 10:50
 

Міністри фінансів єврозони домовилися про умови європейського "інструменту підтримки" по боротьбі з пандемією COVID-19, запропонованого в рамках Європейського механізму стабільності.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради.

"Ми виконуємо нашу угоду про три страхувальні мережі: для працівників, для підприємств та для суверенних держав", - зазначив голова Єврогрупи, міністр фінансів Португалії Маріу Сентену.

За його словами, лідери країн ЄС схвалили цю угоду та встановили дату оперативної готовності плану: 1 червня. Він запевнив, що до цього терміну пакет заходів повністю запрацює.

Реклама:

Він також зазначив, що міністри затвердили те, що вже було на столі: кредитні лінії через ESM, фонд порятунку єврозони, щоб фінансувати держави, які змушені нести виняткові витрати на охорону здоров'я. Позики можуть досягати до 2% ВВП відповідної країни.

Кредити почнуть надаватися у найближчі тижні і до кінця 2022 року.

"Відображаючи виняткову природу кризи, ми домовилися про сприятливі і адекватні фінансові умови: ці кредити будуть мати середній термін погашення 10 років і низьку вартість фінансування", - сказав глава Єврогрупи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: