Кабмін презентував програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавірусу

Середа, 27 травня 2020, 13:26
 

Кабмін презентував держпрограму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Метою програми є впровадження комплексної системи заходів для стабілізації та сталого розвитку економіки України, зростання зайнятості населення шляхом збереження існуючих і стимулювання створення нових робочих місць", - йдеться у повідомленні.

"Програмою передбачена реалізація близько 230 заходів, багато з яких вже впроваджено. Це фактично дорожня карта, сформована за пропозиціями міністерств, регіонів, аналітичних центрів, асоціацій, бізнесу та провідних експертів.

Реклама:

Ініціативи спрямовані на покращення доступу до фінансів, доступу до ринків, вдосконалення регулювання, сприяння модернізації, сталому розвитку галузей та боротьбу з безробіттям", - заявив міністр економіки Ігор Петрашко.

Зазначається, що програма має 3 розділи. У 1 розділі - короткострокові ініціативи у відповідь на пандемію коронавірусу - забезпечення безпечного функціонування економіки; підтримка галузей економіки і захист їх товарів, робіт та/або послуг від їх імпортних альтернатив, які постачаються на територію України, з урахуванням міжнародних договорів та зобов’язань України.

"Для підтримки економіки були розроблені заходи для 6 секторів: промисловість, сільське господарство, енергетика, транспорт та інфраструктура, інформаційно-комунікаційні технології, сфера послуг (торгівля, готельно-ресторанна справа, освіта, креативні індустрії, особисті послуги)", - додали в Мінекономіки.

Функціональні напрями включають підтримку МСБ, стимулювання міжнародної торгівлі, залучення інвестицій, розвиток інновацій, розвиток ринку праці, розумне регулювання економічної діяльності.

Повну версію програми оприлюднять після доопрацювання в 3-денний термін.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: