"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зеленський: Велика приватизація буде проводитись після ситуації з COVID-19

Середа, 20 травня 2020, 13:58
 

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі нестратегічні підприємства будуть готуватися до приватизації, зокрема Центренерго", приватизація буде проводитись після ситуації з COVID-19.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Мала приватизація відбувається. Фонд держмайна вже перевиконав план - в бюджет надійшло більше коштів ніж було заплановано. І зараз Фонд просить збільшити планові надходження від малої приватизації.

Що стосується середньої і великої приватизації: все готово, і велика приватизація буде проводитись після стабілізації ситуації, спричиненою епідемією COVID-19", - заявив президент.

Реклама:

"Як і обіцяли, ми почали з Державного управління справами - всі об'єкти, які можемо передати на приватизацію, вже передали. Перший об'єкт – готель "Дніпро" – готовий до приватизації, і, я думаю, це буде пілотний проект.

Всі об’єкти, які ми могли передати у Фонд держмайна, ми вже передали. Всі нестратегічні підприємства будуть готуватися до приватизації, зокрема Центренерго", - додав він.

Нагадуємо:

Раніше повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

ФДМ у 2020 році планував оголосити конкурси з продажу шести об'єктів великої приватизації.

Першими повинні були стати столичний готель "Дніпро" і Об'єднана гірничо-хімічна компанія - відповідно у квітні та травні цього року, а третім на конкурс, орієнтовно в кінці серпня, планувалося виставити Одеський припортовий завод.

До кінця жовтня до приватизації заплановано було підготувати "Президент-готель", а після нього, до кінця листопада - завод "Електроважмаш" і до кінця року - "Центренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: