ЄІБ надасть Харкову 10 мільйонів євро кредиту на оновлення тролейбусного парку

Вівторок, 12 травня 2020, 18:35
 

Європейський інвестиційний банк надає кредит у розмірі 10 мільйонів євро на придбання 49 нових тролейбусів для Харкова. 

Про це у вівторок повідомили у представництві ЄС в Україні, пише "Європейська правда".

Виділення кредиту прискорить оновлення автопарку екологічним та енергоефективним електротранспортом у місті. Це стане можливим завдяки участі Харкова у проєкті ЄІБ "Міський громадський транспорт України" (UUPTP).

Після проведення тендеру переможцем визначено ДП "Автоскладальний завод №1" ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", яке має поставити Харкову 49 тролейбусів. 

Реклама:

Нова партія включатиме 12 двосекційних та 37 односекційних тролейбусів. Ці низькопідлогові тролейбуси забезпечать легкий доступ до користування міським громадським транспортом людям похилого віку, людям з інвалідністю та пасажирам з дитячими візочками. 

Європейський інвестиційний банк є партнером України у фінансуванні інфраструктури громадського транспорту з 2007 року. За цей час ЄІБ уклав з Україною фінансових угод на суму понад €2 млрд на різні проєкти транспортної інфраструктури в межах країни. 

Екологічно чистий, безпечний, сталий електротранспорт та пов'язана з ним транспортна інфраструктура є головним пріоритетом банку ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: