Рада підтримала за основу погашення боргів на ринку електроенергії з емісією ОВДП

Четвер, 30 квітня 2020, 14:38
 

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про заходи погашення заборгованості на оптовому ринку електричної енергії (№2386), який передбачає серед іншого докапіталізацію НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

За відповідну законодавчу ініціативу на засіданні в четвер проголосували 258 народних депутата, передає Інтерфакс-Україна.

Повідомляється, що заборгованість ДП "Енергоринок", яке в старій моделі викуповувала всю вироблену в країні е/е і продавало її постачальникам і енергозбутової компанії для постачання кінцевим споживачам, планується зокрема погасити за рахунок збільшення статутного капіталу "Енергоатому" і "Укргідроенерго" за рахунок емісії ОВДП на суму заборгованості, що підлягає погашенню "Енергоринком".

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту, кредиторська заборгованість підприємства станом на 31 серпня становила 28,1 млрд грн.

Реклама:

При цьому, за даними "Енергоатома", заборгованість "Енергоринку" перед генкомпанією до кінця 2019 року залишалася на рівні близько 11,7 млрд грн, що становить близько 42% від загальної суми заборгованості.

Відповідно до законопроєкту, після збільшення капіталу "Енергоатому" і "Укргідроенерго" кредиторська заборгованість "Енергоринку" буде списана з нього у відповідному розмірі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: