Ми фактично ще на дев'ять місяців продовжили "сірий" ринок землі в умовах коронавірусу — Сольський

Середа, 29 квітня 2020, 17:07
 

Голова аграрнокому комітету Ради Микола Сольський заявив, що через відтермінування дати відкриття ринку землі депутати фактично продовжили "сірий" ринок землі на 9 місяців.

Про це він повідомив у інтерв’ю ЕП.

"У фракції всі погодилися відкласти запуск ринку землі з цієї осені на наступний рік. Хоч фактично ми збережемо ще на дев'ять місяців "сірий" ринок землі в умовах коронавірусу і економічної кризи", - пояснює Сольський.

Також голова агрокомітету вважає, що частина правок є "дискусійними", зокрема у питаннях державної землі.

Реклама:

"Я особисто проти того, що не продаватиметься державна земля. Чому ми її не маємо продавати? Ми вже ухвалили законопроєкт у першому читанні, що робитимемо це через аукціони на ProZorro.

Але є позиція президента, яку, зрозуміло, ми врахували. Крім того, питання щодо державної землі було важливим для "Європейської солідарності". Було зрозуміло: їхні голоси потрібні, щоб проголосувати за законопроєкт", - коментує Сольський.

Також він прокоментував, як компанії зможуть концентрувати землю у перші роки реформи.

"Компанії до 2024 року зможуть концентрувати землю, оформляючи по 100 га на фізосіб. Усі мають право домовлятися, більше того, мають право разом обробляти землю. В Україні є великі сім'ї, хай собі живуть люди своїм життям і використовують всі можливості, передбачені законними цивільно-правовими договорами.

І малий, і великий фермер, якщо захочуть, зможуть оформити понад 100 га землі на членів своїх родин, коханок і партнерів до 2024 року. Усі в однакових умовах", - резюмує Сольський.

Читайте також: Нардеп Микола Сольський: Усі зможуть купувати більше 100 гектарів землі через родичів, коханок чи партнерів

Економічна правада

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!