Відлига на карантині: уряд дозволив працювати ломбардам, а також продавати птицю та автозапчастини

Четвер, 2 квітня 2020, 13:54
 

Уряд дозволив бізнесу на карантині продавати автозапчастини та свійську птицю, а також розблокував роботу ломбарів і кредитних спілок.

Про це йдеться у рішенні уряду.

Тепер, під час карантину дозволено:

  • продаж запчастин для транспортних засобів, у тому числі для тракторів та іншої с/г техніки;
  • продаж добового молодняка свійської птиці;
  • функціонування всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів і кредитних спілок.

Також уряд рекомендує працювати аптекам цілодобово, а рітейлерам допускати відвідувачів до торгових залів, у розрахунку не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі, з дотриманням 1,5 метрової відстані між особам

Реклама:

"Прийняті зміни пом’якшують умови ведення бізнесу, активізують аграрні компанії для проведення весняної посівної кампанії, спрощують доступ населення до фінансових ресурсів та посилюють виконання запроваджених протиепідемічних заходів", - прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Нагадуємо:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль стверджує, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки, проте це залежить від динаміки поширення коронавірусу на території країни. 

В Україні із 12 березня до 24 квітня запровадили карантин. Міста позакривали усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрили, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.

25 березня на селекторній нараді з міськими головами обласних центрів та головами ОДА президент Володимир Зеленський заявив, що навіть в умовах карантину не можна лишати людей без можливості купляти продукти харчування, тому у містечках, де продовольчі ринки є єдиним джерелом їжі, закривати їх не потрібно. Зеленський попросив знайти вихід.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: