Забрати в освіти – віддати суддям: депутати збільшують на 1 мільярд витрати на судову систему

Понеділок, 13 квітня 2020, 12:59
 

Депутатам пропонують значно перерозподілити кошти між міністерствами і передбачити додатково 1,078 мільярда гривень на Державну судову адміністрацію.

Про це йдеться в статті ЕП "Новий "антикризовий" бюджет: як уряд рятуватиме країну від коронавірусу".

Аналіз різних редакцій бюджету свідчить про те, що плани уряду фінансувати судову гілку влади сильно змінювались, наголошується в статті.

Так, у початковій редакції бюджету, який підготувало Міністерство фінансів, пропонувалось відмовитись від запланованого збільшення видатків на Державну судову адміністрацію. Після "доопрацювання" депутатами видатки вирішили збільшити на 1,078 млрд грн.

Реклама:

Загалом, передбачається, що найбільше коштів у перерозподіленому бюджеті заберуть у трьох: Міністерства розвитку громад (-6,8 млрд грн), Міністерства культури (-5 млрд грн), та Міносвіти (-4,95 млрд грн). 

Найбільше коштів додатково отримає Міністерство фінансів (69,7 млрд грн), адже воно буде розпорядником Фонду боротьби з COVID-19. Власне, фінансування цього Фонду становитиме 64,7 млрд грн. 

 

На 29,7 млрд грн зросте фінансування Пенсійного фонду. Це дозволить виконати план уряду щодо підвищення пенсій та єдиноразових пенсійних виплат. 

 

Поряд з цим на допомогу медичній системі передбачається 15,5 млрд грн, які додатково отримає МОЗ. Тобто допомога пенсіонерам буде вдвічі більша, ніж допомога медичній системі. 

 

Читайте детальніше у матеріалі: Новий "антикризовий" бюджет: як уряд рятуватиме країну від коронавірусу

Економічеа правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: