"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зеленський заявив, що не вважає нового прем'єр-міністра представником Ахметова

Субота, 7 березня 2020, 17:00
 

Президент Володимир Зеленський запевняє, що олігархи не мають впливу на уряд.

Про це йдеться в інтерв’ю Зеленського для видання Bloomberg

Видання пише, що Зеленський не переймається через те, що новий прем'єр Денис Шмигаль був директором Бурштинської ТЕС, що належить олігарху Рінату Ахметову.

 "Вони (олігархи – ЕП.) володіють 70% -80% активів у цій країні. Кожен менеджер в Україні працював на когось із них або якимось чином пов’язаний з кимось із них. І вони наймають найкращих – ми повинні це розуміти".

Реклама:

Зеленський також пояснив, що ініціював зміну минулого уряду через ефективність його роботи.

"Нам потрібно було реагувати на ефективність роботи Кабінету. Коли ви проводите такі глибокі зміни в країні, ви не можете програти. Справа не у ваших особистих рейтингах, не в тому, що вас можуть вигнати з влади, а в тому, що Україна, можливо, більше ніколи не зможе цього зробити".

"Я не планую замінювати жодну людину в країні, яка працює справедливо та ефективно. Але ми домовилися з центральним банком про деякі речі, які вони можуть зробити. Якщо вони нам це дають, це означає, що вони ефективні. Я все ще чекаю".

Нагадаємо:

4 березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра на підставі поданої ним заяви. Це означає автоматичну відставку усього Кабміну.

Цього ж дня Верховна Рада 291 голосом проголосувала за призначення прем’єр-міністром в.о. віцепрем’єра Дениса Шмигаля.

З січня 2018 року Шмигаль був директором Бурштинської ТЕС (Відокремлений підрозділ "Бурштинська теплова електрична станція "Акціонерного товариства "ДТЕК Західенерго"), що належить бізнесмену Рінату Ахметову.

Читайте також: Чого чекати від Шмигаля та його уряду: перші "акценти" нового прем'єра щодо пенсій, шахтарів, землі та Криму

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: