Милованов пояснив, чому відмовився працювати в новому уряді

Четвер, 5 березня 2020, 12:15
 

Тимофій Милованов, який очолював міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, відмовився очолити міністерство агропромислового комплексу, бо з оновленням уряду змінюються підходи до розбудови економіки.

Джерело: пост Милованова у Facebook після зміни Кабінету міністрів 4 березня

Пряма мова: "Дякую всім! Я відмовився від позиції міністра (агро) в новому уряді. Про причини скажу як економіст.

Я та моя команда приходили із усталеним, жорстким баченням того, що має робити Мінекономіки, які зміни мають відбуватися на ринках та як досягти результатів, поставлених перед нами.

Реклама:

Ми перезапустили державу вперше за багато років. Ми почали створювати зміни, які так давно були потрібні Україні: ринок землі, зміни трудового законодавства, приватизація (справжня, а не на папері), зміна корумпованих керівників держпідприємств, створення екосистеми для залучення інвестицій.

Я вірю в ринкову економіку та розбудову інституцій, у рівні правила гри для всіх та конкуренцію, в мінімальне втручання держави в економіку.

Зараз відбувається процес трансформації. Зміни концептуальні та багаторівневі.

Тому зараз, коли загальне бачення підходів змінюється, я готовий відійти у сторону та дати можливість оновленій команді реалізувати своє бачення (яке, цілком можливо, буде більш успішним).

Водночас, я щиро сподіваюсь, що важливі реформи не будуть згорнуті.

Особисто я зробив усе від мене залежне, аби запустити три ринки, що дадуть країні можливість розвиватися. І при цьому ми втримали курс, інфляцію, та ріст зарплат. Це головне".

Передісторія:

Милованов був міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука (з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року). Після заяви Гончарука про відставку, яку підтримала Верховна Рада, майже весь Кабінет міністрів оновили.

Милованов був доцентом економіки в Піттсбурзькому університеті, працював у Київській школі економіки, був і членом, і заступником голови Ради Національного банку України.

Він – член Національної інвестиційної ради (з 24 грудня 2019 року).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: