На початок року заборгованість по субсидіям є в 19 областях — Рахункова палата

Четвер, 6 лютого 2020, 11:31
 

На початок 2020 року заборгованість із виплат пільг і субсидій населенню на оплату комунальних послуг була в 19 областях України, є ризик, що вона не буде погашена цього року. 

Про це завив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи виконання Державного бюджету за 2019 рік, передає прес-служба відомства.

За його словами, найбільша заборгованість на Львівщині – 7,2 млн грн, Дніпропетровщині – 4,9 млн грн та Київщині – 0,6 млн грн, Запоріжчині – 0,5 млн гривень.

"Це свідчить про одне – фактична потреба у таких видатках за рахунок субвенції не забезпечена. Загалом у 19 областях станом на 1 січня 2020 року за наданими пільгами і житловими субсидіями була кредиторська заборгованість у сумі 14,6 млн гривень. 

Реклама:

Комусь така сума в масштабах всієї країни здаватиметься не значною. Але є загроза, що ця заборгованість не буде погашена", – сказав Пацкан.

Голова Рахункової палати пояснив, що ризики непогашення заборгованості за наданими пільгами і житловими субсидіями у поточному році зумовлені тим, що у законі про державний бюджет на 2020 рік надання цієї субвенції місцевим бюджетам не передбачено.

Валерій Пацкан зауважив, що у 2019 році на виконання фактичних зобов’язань місцевих бюджетів з надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг з державного бюджету надано субвенцію у сумі 21,6 млрд грн, або 99,9% плану на рік.

Нагадуємо:

Член парламентської фракції партії "Слуга народу" Євген Брагар в ефірі одного з ток-шоу запропонував пенсіонерці продати собаку елітної породи, аби сплатити борги за комунальні послуги. 

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук від імені керівництва фракції вибачилася за слова депутата. 

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що у фракції обговорюють подальшу долю та покарання для нардепа Євгенія Брагар

Президент Володимир Зеленський дав доручення Кабміну розібратись із ситуацією, яка склалась. Там порахували, що, завдяки субсидії, жінка має платити 300-350 грн на місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: