"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін виділив додаткові 500 мільйонів на програми працевлаштування

Понеділок, 3 лютого 2020, 13:37

 

Кабмін затвердив додаткові 500 мільйонів гривень у бюджеті Фонду соцстрахування, які мають витратити на активні програми працевлаштування українців.

Про це повідомляється на сайті Мінекономіки.

Зазначається, що у 2020 році через Фонд соцстрахування на програми зі створення робочих місць уряд витратить 1,2 млрд грн.

Реклама:

"Збільшення витрат на активні програми сприяння зайнятості у 2020 році сприятиме підвищенню конкурентоспроможності безробітних на ринку праці, підвищення їх можливостей до працевлаштування, а також зменшенню дисбалансу між попитом та пропозицією робочої сили.

Крім того, люди отримають можливість навчитися і здобути фах, який відповідає сьогоднішнім потребам ринку праці в Україні", - заявила заступник міністра розвитку економіки Юлія Свириденко.

Серед програм, на які видаватимуть гроші для боротьби з безробіттям, - програми підтримки початку власної справи,професійної перепідготовки, підвищення кваліфікації, та фінансова підтримка роботодавців у створенні нових робочих місць.

Крім цього, з 1 березня збільшать мінімальний розмір державної допомоги щодо підтримки у випадку втрати роботи - він становитиме 1800 гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: