Скільки заробляють далекобійники в ЄС - дослідження

Субота, 29 лютого 2020, 14:00
 

За даними німецької платформи пошук вакансій і співробітників Birdiematch, середній німецький водій вантажівки заробляє близько 2614 євро на місяць.

Про це повідомляє ЦТС.

Тим часом, в Польщі середня зарплата водія в кінці 2019 року становила 6300 злотих брутто в місяць (менше 1500 євро - ЕП).  Заробітна плата водіїв в Польщі в порівнянні з попереднім роком збільшилася в середньому на 17%. Про це повідомляє дослідження Польського інституту автомобільного транспорту (PITD).

Значну частину зарплати далекобійника складають витрати на відрядження та інші надбавки, звільнені від податків.  Базовий оклад становить в середньому 2519 злотих (584 євро), а його медіана - 2064 злотих (479 євро), тобто дві третини винагороди - це надбавки, відзначають в PITD.

Реклама:

Різниця між зарплатами водіїв на сході Європи і доходами їхніх колег із Західної Європи все ще помітна.  За підрахунками Французького дорожнього управління, водії з Люксембургу заробляють майже 44 тис євро в рік, тоді як болгарські далекобійники отримують трохи більше 15 тис євро.

Читайте також: "Останній вимкне світло": Якими є реальні масштаби трудової міграції з України до ЄС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: