У Раді хочуть врегулювати пересування гіробордами та електросамокатами

Понеділок, 24 лютого 2020, 16:55

Народні депутати від фракції "Голосу" внесли до Верховної Ради проект закону, яким пропонується узаконити як учасників дорожнього руху власників персонального легкого електротранспорту: електричних скутерів, cігвеїв, гіробордів, гіроскутерів.

Джерело: нардеп "Голосу" Юлія Клименко, яку цитує пресслужба партії

Пряма мова: "Ми хочемо захистити всіх учасників дорожньго руху. Найперше — користувачів новітньої електротехніки. Врегулювання правил дозволить почувати себе безпечніше і їм і водіям, які ще не знають, як реагувати на людей на електроколесах, гіроскутерах та електросамокатах".

 
 

Деталі: Власники персонального електротранспорту, як і велосипедисти, мають право їздити по спеціальних велосипедних доріжках. Якщо їх немає, пересуватися можна по краю проїжджої частини дороги чи узбіччю.

Реклама:

Автори зазначають, що легкий електротранспорт має бути справний, обладнаний світлоповертачами та, якщо це передбачено розробниками, звуковим сигналом. Люди, які керують персональним електротранспортом у темну пору доби чи недостатній видимості зобов’язані мати увімкнену фару або ліхтар. Вони не можуть пересуватися на транспорті у стані алкогольного сп’яніння та під час їзди користуватися мобільними телефонами, тримаючи їх у руці.

 

Ініціаторами законопроекту стали Юлія Клименко, Олександр Горенюк, Наталія Піпа, Галина Васильченко, Соломія Бобровська, Оксана Савчук та Ярослав Юрчишин.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!