У 2019 році українці у Польщі витратили рекордну суму грошей — статистика

Середа, 19 лютого 2020, 14:30
 

У 2019 році українці у Польщі витратили рекордну суму грошей - сума витрачених коштів за рік зросла у два рази, тоді як перекази до України майже не зросли.

Про це повідомляє аналітичний департамент Міжнародної компанії з аутстафінгу "Gremi personal" з посиланням на офіційні дані Центрального статистичного управління Польщі (Główny Urząd Statystyczny - GUS).

Зазначається, що за 2019 рік загальна сума витрачених українцями коштів у Польщі сягає 2,14 млрд доларів, тоді як у 2018 році - вона була лише 1,05 млрд доларів.

"Якщо орієнтуватися на офіційні дані Національного банку України, то українці перерахували з Польщі до України в 2019 році - 3,8 млрд дол, а у 2018 році - 3,6 млрд дол. Тобто бачимо стрімке зростання в 2 рази видатків українців саме на території Польщі, тоді як перекази до України майже не зросли.

Реклама:

Отже, це негативна тенденція для економіки України. Вона потерпає не тільки від нестачі робочої сили, але й від того, що українці все більше надають переваг польським товарам, а не збільшують переведення грошей до України, де б вони витрачались на придбання товарів українських виробників", - заявив експерт з міжнародного працевлаштування та власник компанії з аутстафінгу "Gremi personal" Євген Кириченко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: