"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Милованов зустрівся з IT-спільнотою: погодили розробку меморандуму про розвиток галузі

Середа, 12 лютого 2020, 17:53
 

В IT-спільноті вітають рішення про розробку спільного Меморандуму, який стане дорожньою картою взаємодії держави та бізнесу для забезпечення сприятливих умов подальшого сталого розвитку ІТ-галузі.

Про це йдеться у спільній заяві Американської торговельної палати в Україні, ЄБА, Асоціації "Інформаційні Технології України" та Спілки українських підприємців.

Зазначається, що домовленості про розробку спільного Меморандуму досягли під час зустрічі IT-спільноти з міністром економіки Тимофієм Миловановим і заступником глави Мінцифри Олександром Борняковим.

"Під час зустрічі учасники обговорили ключові питання подальшого розвитку ІТ-індустрії та виклики, що стоять на цьому шляху.

Реклама:

Зокрема, питання внесення змін до податкового та трудового законодавства для максимальної відповідності динаміці та запитам індустрії, концепції введення квот для працевлаштування висококваліфікованих інженерів-іноземців, браку кадрів і модернізації технічної освіти", - йдеться у повідомленні.

Представники IT-галузі підкреслили на необхідності вирішення, спільно з урядом, таких питань, як відтік висококваліфікованих фахівців, невідповідність випускників вимогам роботодавців, посилення конкуренції з боку сусідніх країн за рахунок створення локальних сприятливих умов для розвитку галузі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: