Гончарук розповів, ким хоче підсилити уряд

Понеділок, 10 лютого 2020, 10:21
 

В Україні, крім віцепрем’єрів із регіонального розвитку й економічних питань, може з’явитися віцепрем’єр із соціальних питань.

Джерело: прем’єр-міністр Олексій Гончарук в інтерв’ю "Українській правді"

Деталі: Голова уряду підтвердив, що радиться з представниками Офісу президента щодо призначень у Кабінет міністрів.

Гончарук підтвердив, що шукають віцепрем'єра з економічних питань – "і є декілька кандидатів". Імен він не назвав, але заперечив, що цю посаду можуть зайняти Ігор Ніконов, Віктор Пинзеник чи Ростислав Шурма.

Реклама:

Він також підтвердив, що сподівається, що Олексій Рєзніков стане міністром окупованих територій.

Пряма мова: "Ми дійсно шукаємо останній місяць людей, які могли би підсилити уряд. Таких зустрічей в різних форматах було десяток, може, навіть більше. Є ряд напрямків, по яких ми, очевидно, будемо підсилюватися.

На цьому тижні парламент підтримав моє подання на Дениса Шмигаля, у нас з'явився віцепрем'єр по регіональному розвитку. Це важливо, тому що цей рік в плані децентралізації є вирішальним, ми маємо завершити створення спроможних громад, а це дуже важливий адміністративний процес. Тут потрібен сильний менеджер, який буде фокусуватися саме на цьому. 

Другий напрямок, по якому ми точно будемо підсилюватися, це економічний блок з фокусом на інвестиції, тому що ми віримо в це. Стратегія уряду полягає в тому, щоб збільшити інвестиції…Тут залишилося недовго, я думаю, що найближчими тижнями ми презентуємо людину, яка зможе підсилити такий інвестиційний блок уряду…

Є ряд ідей, яким чином підсилити соціальний блок. Можливо, у нас з'явиться віцепрем'єр у цьому напрямку. Але про це говорити рано, ми ще дискутуємо".

Читайте детальніше у інтерв’ю: Олексій Гончарук: Для уряду Зеленський є таким камертоном – клієнтом та замовником

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: