IKEA виплатить 46 мільйонів доларів батькам загиблого хлопчика, на якого впав комод

Вівторок, 7 січня 2020, 11:06
 

Шведська компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, погодилась виплатити 46 мільйонів доларів батькам хлопчика, який загинув після падіння на нього комода цього виробника.

Про це повідомляє The New York Times.

У понеділок Крейг Дудек, син якого Йозеф загинув у травні 2017 року, заявив про врегулювання судового позову - це підтвердила речниця IKEA.

Як зазначає газета, батьки хлопчика подали до суду на IKEA у штаті Пенсільванія, де базується штаб-квартира компанії у Північній Америці, аргументуючи це тим, що виробник меблів знав, що комоди Malm схильні до падіння та не попередив клієнтів про нестабільну конструкцію.

Реклама:

Згідно із позовом сім'ї Дудек, із 2011 року щонайменше 5 дітей загинули після падіння на них різних моделей комода Malm, ще 91 дитина отримала травми.

"Якщо дворічний хлопчик може перекинути комод з трьома ящиками, ви знаєте, що з цим комодом щось не так. В американських будинках таких комодів мільйони і мільйони", - заявив Крейг Дудек.

"Хоча жодне врегулювання позовів не може змінити трагічні події, які привели нас сюди, заради сім'ї та всіх причетних, ми вдячні, що цей судовий процес завершився", - сказала речниця IKEA.

"Ми залишаємось відданими активній та спільній роботі над вирішенням дуже важливого питання безпеки наших товарів", - додала вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: