"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антикорсуд заочно відправив під варту Арбузова

Субота, 4 січня 2020, 11:07

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Джерело: ВАКС на своїй сторінці у Facebook

Деталі: Зазначається, що слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання детектива Національного антикорупційного бюро та обрав запобіжний захід колишньому першому віце-прем’єр-міністру уряду Миколи Азарова у вигляді тримання під вартою.

Дослівно: "Враховуючи, що підозрюваного оголошено у міжнародний розшук, слідчий суддя обрав вказаний запобіжний захід…. після затримання підозрюваного і не пізніш як через сорок вісім годин з часу його доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя за участю підозрюваного розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід".

Реклама:

Що передувало: Генпрокуратура завершила слідство у справі Арбузова у січні 2019 року. Йому інкримінується ч.5 ст. 191 КК України: зловживання  службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати 220 млн грн.

Нагадаємо: У 2017 році російське видання РБК зібрало відомості про екс-президента Віктора Януковича і його оточення через три роки після їх втечі з України.

Один з найближчих соратників сімейства Януковичів колишній перший віце-прем'єр, а після відставки Миколи Азарова в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов стверджував, що бізнес в Росії не веде і повністю зосереджений на науці.

Зазначалось, що він керує Центром досліджень економічного і соціокультурного розвитку країн СНД, Центральної та Східної Європи.

"Правда, на простого економіста Арбузов схожий мало – зустріч з кореспондентом РБК він призначив у спеціально орендованому залі готелю "Савой" у самому центрі Москви, пересувається глава невеликого наукового інституту в супроводі кількох професійних охоронців", – зазначало видання.

Передісторія:

У серпні 2017 року суд дозволив заочно розслідувати справу Сергія Арбузова.

Арбузов є фігурантом кримінального провадження за фактом невиконання покупцем пакету акцій ВАТ "Укртелеком" – ТОВ "ЄСУ" умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення та незаконного її фінансування упродовж 2012 – 2013 років за рахунок коштів держбюджету на суму 220 млн грн.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!