НБУ оскаржив скасування штрафу, накладеного на один із банків

Вівторок, 28 січня 2020, 09:25

Національний банк оскаржив судове рішення щодо скасування штрафних санкцій, які регулятор наклав на ПАТ "МТБ Банк".

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк оскаржив в апеляційному порядку рішення Одеського окружного адміністративного суду, який у грудні 2019 року за результатами судового розгляду скасував рішення НБУ про накладення штрафу на ПАТ "МТБ Банк", - йдеться в повідомленні.

 

Як відомо, у квітні 2019 року банківський регулятор прийняв рішення про застосування до зазначеного банку заходу впливу у вигляді накладення штрафу в розмірі 4,35 млн грн. Підставою для прийняття такого рішення було встановлення НБУ факту здійснення ПАТ "МТБ Банк" ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Реклама:

Зокрема, регулятором виявлено факти проведення за період з 21 лютого 2018 року до 13 квітня 2018 року сімома юридичними особами – клієнтами банку фінансових операцій із перерахування безготівкових коштів у сумі близько 1,18 млрд грн на рахунки іншого банку, які у подальшому засобами інкасації цього банку доставлялися готівкою до підрозділів цих юросіб.

Характер таких фінансових операцій, зазначають в НБУ, дав підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані, зокрема з легалізацією кримінальних доходів, конвертацією безготівкових коштів у готівку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: