Японський фондовий ринок відкрився падінням через коронавірус

Понеділок, 27 січня 2020, 10:15
 

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає 2% на торгах 27 січня на тлі зростаючих побоювань поширення епідемії пневмонії, що вже стала причиною не менше 80 смертей в Китаї.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Влада КНР продовжила на три дні офіційні вихідні з нагоди святкування Нового року за місячним календарем, щоб "скоротити масові скупчення людей" і "запобігти поширенню епідемії".

Таким чином, китайські ринки відновлять роботу лише 3 лютого, а не 30 січня, як планувалося спочатку.

Реклама:

Ринки Гонконгу і Південної Кореї також закриті 27 січня з нагоди Нового року за місячним календарем, австралійські ринки – з нагоди святкування Дня Австралії. Крім того, не працюють ринки Тайваню і Сінгапуру.

Економіка КНР вже почала відчувати на собі негативні наслідки: на перший день свят з нагоди Нового року за місячним календарем обсяг туризму в країні впав на 28,8%, повідомило міністерство транспорту Китаю.

"Найбільша проблема в тому, що економічний шок, який можуть відчути на собі величезний промисловий сектор і сфера споживання в КНР, миттєво почне позначатися на інших країнах, з огляду на сильні торгові і фінансові зв'язки, що утворилися при глобалізації", – цитує експерта MarketWatch.

В Японії дешевшають акції виробників електроніки і промислового устаткування. Вартість паперів Sony знизилася на 0,9%, Sharp - на 3,3%, Panasonic - на 1,3%, Fanuc - на 2,2%.

Читайте також: Що треба знати про новий коронавірус: поширення, симптоми, небезпека, лікування

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: