Кабмін змінив порядок відбору банків для виплат пенсій і зарплат

П'ятниця, 17 січня 2020, 14:52
 

З 10 січня 2020 року змінився порядок відбору банків на право виплати пенсій, грошової допомоги і зарплат працівникам бюджетних установ.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Зазначається, що для включення до переліку уповноважених банків, банк має надіслати Мінфіну інформацію:

  • Національного банку щодо відсутності застосування за останні шість місяців заходів впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій;
  • щодо відсутності застосування до банку або до власників істотної участі, або до пов'язаних осіб банку протягом останніх 12 місяців санкцій Україною, іноземними державами – членами Організації економічного співробітництва та розвитку чи ЄС;
  • щодо переліку послуг і граничного значення їх показників, яких банк зобов'язується дотримуватися у разі набуття статусу уповноваженого банку.

На підставі надісланої банками інформації Мінфін формуватиме перелік уповноважених банків, який, у разі змін, щомісячно першого робочого дня буде публікуватись на сайті Міністерства фінансів.

Реклама:

"Уповноважені банки, які до дня набрання чинності постановою уряду були визначені переможцями конкурсу на право виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ і у тримісячний строк не забезпечили виконання вимог постанови уряду, припиняють виконання функцій уповноваженого банку", - йдеться у повідомленні.

Кінцевий термін подання інформації для уповноваженого банку - до 10 квітня 2020 року, для банку, який має намір стати уповноваженим, - до 31 січня 2020 року (у подальшому до останнього робочого дня місяця).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: