Українці зможуть користуватися інтернетом під час польоту в літаку — Мінцифри

Середа, 15 січня 2020, 20:07
 

Кабмін схвалив постанову про внесення змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу: авіаперевізники отримали можливість надавати пасажирам доступ до інтернету на всіх етапах – від посадки до прибуття.

Про це повідомляє прес-служба Мінцифри у Facebook.

"Відтепер авіаперевізники отримали законну можливість використовувати технології супутникового зв’язку та надавати пасажирам доступ до інтернету на всіх етапах – від посадки до прибуття.

Європейські дослідження продемонстрували: підключення до інтернету на бортах літаків за допомогою космічних терміналів Ка-діапазону не має негативного впливу на авіаційну безпеку під час роботи на землі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім цього, оператори телекомунікацій отримали можливість використовувати найбільш сучасне устаткування на базі нових стандартів широкосмугового радіодоступу.

"Це важливий крок до появи якісного інтернету в маленьких селах та віддалених регіонах, а також підвищення якості телекомунікаційних послуг у громадському транспорті, корпоративному середовищі, торгових залах, готелях або вокзалах", - зазначили у відомстві.

"Віднині частоти, призначені для 5G, будуть розподілятися між операторами лише через відкриті тендери. Це завдасть суттєвого удару по корупційних схемах у сфері розподілу смуг радіочастот", - також підкреслили у Мінцифри.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: