"Гуцульська овеча бриндзя" — перший український продукт із зареєстрованим географічним зазначенням

Понеділок, 9 грудня 2019, 12:25

Міністерство економіки 11 листопада видало свідоцтво про реєстрацію права на використання зареєстрованого зазначення походження товару щодо сиру "Гуцульська овеча бриндзя".

Про це свідчать дані інформаційно-аналітичного порталу АПК, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, "Гуцульська овеча бриндзя" - це перше українське географічне зазначення, яке відповідає європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС.

Заявку на реєстрацію географічного зазначення подав до Мінекономіки громадська спілка "Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів" 19 грудня 2018 року.

"Гуцульська овеча бриндзя" виробляється на літніх високогірних пасовищах Карпат з гірського овечого молока відповідно до традицій, що сходять до XV століття", - зазначається у повідомлені.

Зона виробництва продукту охоплює Закарпатську, Івано-Франківську та частина Чернівецької області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"


powered by lun.ua
Підпишіться на наші повідомлення!