Укравтодор показав перші результати зважувань на дорозі

П'ятниця, 6 грудня 2019, 13:08

За місяць один майданчик зважування вантажівок на трасі Київ-Чоп зафіксував понад 200 фактів порушення габаритно-вагових обмежень, рекорд поставила фура, яку 9 разів фіксували з середнім перевантаженням понад 21 тонну.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодор.

Перші майданчики системи зважування в русі WiM були запущені в кінці вересня 2019 року. 

"Система WiM веде цілодобове спостереження, її не можна обійти, чи об’їхати. Ми щосекунди отримуємо дані про кожне порушення – включно із розпізнаним номерним знаком і всіма параметрами.

Реклама:

Наразі Укравтодор відпрацьовує систему оперативного інформування Укртрансбезпеки для того, аби порушення було миттєво припинено. Ціна таких перевантажень – збільшення руйнівного впливу на дорогу в 10 і більше разів" – зазначив керівник Укравтодор Олександр Кубраков.

За словами очільника Укравтодору, така статистика віднині публікуватиметься щотижнево. 

"Вже зараз ми бачимо високу ефективність системи WiM: у 2017 році було виявлено 11 345 транспортних засобів із порушенням габаритно-вагових параметрів, на які накладено штрафні санкції, тоді як зараз ми можемо вже говорити про щонайменше 1000 порушень за 1 місяць. І це лише на в’їздах до Києва, - наголосив він..

За словами начальника відділу інтелектуальних транспортних систем Державного агентства автомобільних доріг Андрія Вознюка, найбільше перевантажених вантажівок рухаються в нічний час. 

З 200 перевантажених вантажівок, 100 рухалися із перевантаженням понад 150% , лише 3 мали чинний дозвіл на вантажні перевезення на ділянці дороги, і тільки 1 транспортував стільки, скільки задекларував", - підкреслив він.

Довідково

Укравтодор реалізує пілотний проєкт із запуску 6 маданчиків зважування в русі на ключових в’їздах до міста Києва. 

Запуск перших майданчиків є результатом співпраці Укравтодор з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. 

Мета системи WiM – фіксувати порушення габаритно-вагових обмежень, які є одною з ключових причин передчасного руйнування дорожнього покриття. Детальніше про систему: http://wim.in.ua/ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!